×

Determinació del grup sanguini

per Luis Anselmo Guinart

Identificació del grup sanguini a partir d'una petita mostra de sang per mitjà d'una punció al dit. 

El grup sanguini pot ser O , A , B o AB . I el factor Rh pot ser + o - .

GRUP SANGUINI

El sistema A , B , O , consisteix en dos antígens anomenats A i B dels eritròcits , i per cada un existeix un anticós o aglutinina específica antiA i antiB del plasma . De les seves interelacions surgeixen els diferents grups de les persones :

Grup A : antígen A en els seus glòbuls vermells i aglutinina antiB al sèrum .Només poden donar i rebre d'algú del mateix grup , o rebre del O .

Grup B : antígen B en els seus glòbuls vermells i aglutinina antiA al sèrum . Només poden donar i rebre d'algú del mateix grup , o rebre del O .

Grup AB : antígen A+B en els seus glòbuls vermells i no té cap aglutinina al sèrum . Poden rebre de qualsevol donant , però només poden donar a algú que sigui AB .

Grup O : no té antígens en els glòbuls vermells però té aglutininas antiA i antiB al plasma . Són anomenats donadors universals , doncs no desperten anticossos al receptor .

FACTOR Rh

Així anomenat per haver-se descobert a un mico de l'espècie "Macacus Rherus" . Està present en el 85% de la població , el 15% restant són Rh negatiu . 

Demanar cita

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
Categories
Preu