×

Sistema personalitzat de dosificació (SPD)

per Paola Rivero
per Margarita Guinart
per Isabel Ganuza


El Sistema Personalitzat de Dosificació és un sistema de recondicionament de tipus blíster , on el farmacèutic organitza els comprimits o càpsules que pren un pacient, amb l'objectiu d'indicar el dia i l'hora en què s'haurien d'administrar segons la pauta posològica prescrita pel metge , aportant la informació necessària per a fer-ho de forma correcta . 


El sistema garanteix que el medicament seguirà sent segur, estable i eficaç durant el temps que romangui recondicionat en aquest envàs. 


El farmacèutic prepara el seu tractament cada setmana, de forma correcta i individualitzada, fet que implica un millor control i organització en la presa dels medicaments.


S'eviten els errors a l'administració de la medicació, per la qual cosa es millora l'efectivitat del tractament. A més, es disminueix l'innecessari estoc de medicaments emmagatzemats a casa del pacient.

Els medicaments són recondicionats en un dispositiu tancat hermèticament. Per tant, amb l'SPD queden garantides la seva seguretat, estabilitat i eficàcia.

També a les residències de gent gran , l'SPD és el millor sistema per facilitar la correcta administració dels medicaments i, per tant, millorar l'adherència als tractaments en un entorn residencial. Els farmacèutics tenen un paper molt important als centres residencials, i la seva inclusió als equips multidisciplinaris que atenen els residents, reforça l'assistència farmacèutica i contribueix a millorar la salut i la qualitat de vida de les persones institucionalitzades.
 

Categories
Preu